Zorg voor Zin Ommoord

In Ommoord wonen veel senioren, die soms last hebben van vereenzaming. Veel mensen raken op hogere leeftijd een partner kwijt en moeten dan alleen verder leven. Dat is niet altijd eenvoudig. Er kunnen ook andere oorzaken zijn waardoor mensen weinig of geen contact meer hebben met andere mensen. Het leven wordt daar niet leuker van.

Het project Zinzorg zoekt vereenzaamde mensen op en probeert met hen idee├źn te vinden waardoor mensen wat meer met elkaar in contact komen. Meestal is dat een contact dat een tijdje duurt.

Verder zoekt het project contact met mensen in Ommoord die verarmen. Ook daarvan zijn er nogal wat in de wijk. Verarmde mensen hebben de neiging om zich wat terug te trekken. Ook zij lopen het risico van vereenzaming. Maar verarmde mensen hebben meestal nog meer problemen. Met name verarmde gezinnen hebben het zwaar in onze tijd.

Voor hen wil De Buurtbron een luisterend oor en een helpende hand bieden.

Het 3-jarig project Zinzorg liep gedurende 2018-2020. In 2021 (01-01) wordt het project in een gewijzigde vorm voortgezet onder regie van de St. Go-Opbouwwerkt.